AkupunkturAkupunktur anses vara mänsklighetens äldsta nu levande medicinska tradition. Metoden har sitt ursprung i Kina, där den använts i omkring 5000 år. På 1600-talet kom traditionen till väst med hjälp av jesuitmunkar, och så tidigt som på 1800-talet vet man att det användes i Uppsala.


Reglerar obalanser i energiflödet


Akupunktur betyder nålstick på latin, och metoden går ut på att placera nålar på bestämda punkter på kroppen, i allt från några sekunder upp till en halvtimme. Enligt kinesisk tradition har kroppen nästan tusen olika punkter som kan stimuleras med hjälp av akupunktur. Därmed regleras obalanser som uppstått i kroppens energiflöde, och kroppens egen förmåga till läkning aktiveras.


Akupunktur har erkänd verkan


Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, har kontrollerade prövningar visat att akupunktur är effektivt för exempelvis följande besvär: huvudvärk, högt och lågt blodtryck, ländryggssmärtor, illamående, postoperativ smärta, ledgångsreumatism, knävärk, dysenteri, menstruationssmärtor, bieffekter av strålning och cellgiftsbehandling, stroke, ischias  och tennisarmbåge. (Läs mer här.)
IC AKUPUNKTUR
Akupunktör Iréne Johansson


Haga 42, Beateberg, Moholm, telefon: 0730 55 33 93