Om mig – akupunktör Iréne Johansson


Jag har arbetat som akupunktör enligt traditionell kinesisk medicin TCM sedan 1997 och är medlem i Svenska Akupunkturförbundet. Sedan 2006 arbetar jag heltid som akupunktör och jag har min mottagning i Beateberg, Moholm. Jag använder alltid engångsnålar när jag behandlar och har en ansvarsförsäkring.


Varför gå till akupunktör?

Till mig kommer människor med allehanda besvär. Det kan vara allergier, huvudvärk, migrän, symptom från hals och bihålor, stelhet och smärta i muskler och leder, ”tennisarm”, magkatarr, urininkontinens, mensvärk, svårigheter att bli gravid, fibromyalgi, klimakteriebesvär och sömnsvårigheter, men också stress, oro, depression eller barn med kolik. I behandlingssituationen använder jag, förutom akupunktur, även samtal och tuina (en kinesisk massageteknik).

Jag arbetar mycket intuitivt och kan ofta avläsa vad en person lider av eller är allergisk mot, och vilken behandling hon eller han behöver. Kinesisk akupunktur arbetar efter en helhetssyn på människan och aktiverar kroppens egen läkande förmåga.

Behandlingen kan inte alltid bota men ofta väsentligen lindra olika sjukdomstillstånd och åkommor.


Specialistkompetenser


Jag har arbetat med att vårda människor under i stort sett hela mitt liv. Under många år arbetade jag inom västerländsk sjukvård – på akutsjukhus såväl som på avdelning, mottagning, behandlingshem och inom öppenvården. Jag har specialistkompetens inom psykiatri och kognitiv psykoterapi.

Det var min dotters allergiska besvär som fick mig att få upp ögonen för den kinesiska medicinen. När hon var i åtta-årsåldern blev min dotter gluten- och laktosintolerant, och tålde inte heller nötter eller apelsiner längre. Det var något hon skulle få leva med sa läkarna och jag fick rådet att utesluta en väldig massa olika maträtter för henne framöver.


Symptomfri efter ett halvår


Strax därefter kom jag i kontakt med kinesisk medicin via en akupunkturutbildning i Enköping. Min dotter fick behandling av en akupunktör där och efter ungefär ett halvår  var hon helt symptomfri. Att hon blev bra gjorde att jag själv bestämde mig för att starta på skolan. Jag gjorde min treåriga grundutbildning i akupunktur i Enköping, och praktiserade även på Seamen’s Hospital i Shanghai under utbildningstiden.

Sedan dess har jag vidareutbildat mig kontinuerligt och min dotter som är vuxen idag, har endast fått en och annan stödjande akupunkturbehandling. I övrigt är hon fri från sina besvär.

Logga Svenska Akupunkturförbundet

Till Svenska Akupunkturförbundets hemsidaIC AKUPUNKTUR
Akupunktör Iréne Johansson


Haga 42, Beateberg, Moholm, telefon: 0730 55 33 93